Linkovi

SAD uvele nove sankcije Rusiji


Američko ministarstvo finansija uvelo je sankcije za dvije osobe iz Rusije i četiri entiteta koje optužuju za podršku globalnom zloćudnom uticaju Kremlja i operacijama miješanja u izbore, uključujući SAD i Ukrajinu.

“Pojedinci i subjekti označeni danas igrali su različite uloge u pokušajima Rusije da manipuliše i destabilizira Sjedinjene Države i njihove saveznike i partnere, uključujući Ukrajinu", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija, prenosi Reuters.

Među sankcionisanim pojedincima nalaze se Aleksandr Viktorovič Ionov i Natalija Valerijevna Burlinova, dok se među sankcionisanim subjektima nalaze Antiglobalizacijski pokret Rusije (AGMR), Ionov Transkontinental, STOP-imperijalizam i Centar za podršku i razvoj javne inicijative Kreativna diplomacija.

Sankcijama koje je uvelo Ministarstvo finansija SAD-a biće zamrznuta sva imovina koju označeni pojedinci i subjekti imaju u Sjedinjenim Državama i zabranjuju ljudima u Sjedinjenim Državama da s njima posluju.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG