Linkovi

Univerziteti u SAD se zatvaraju zbog sve većeg broja oboljelih


Studenti na Univerzitetu Ilinoisa
Studenti na Univerzitetu Ilinoisa

Kako se približava jedan od najvećih praznika u Americi - Dan zahvalnosti - sve više koledža i univerziteta zatvara svoje kampuse zbog konstantnog rasta broja zaraženih koronavirusom širom SAD.

Na proljeće, većina univerziteta je prešla na online nastavu. Studija univerziteta Džordž Mejson pokazala je da su tri četvrtine od 575 koledža nastavu prebacili na online i zatvorili kampuse.

"Proljetni raspust je bio idealna prilika da tranzicija prođe što bezbolnije", rekao je Majkl fon Friken sa univerziteta Džordž Mejson koji je radio na studiji. "Stigli smo do tačke u kojoj će univerziteti možda morati da se zatvore na duže, a sve je više pitanje balansiranja između finansija i bezbjednosti studenata".

U proteklim nedjeljama, mnogi univerziteti su zbog naglog skoka u broju oboljelih obustavili nastavu uživo, a među njima su Braun sa Roud Ajlenda, Univerzitet sjevernog Mičigena, Univerzitet Merilenda, Sirakuza u Njujorku, Univerzitet Pensilvanije.

Sa univerziteta Braun je saopšteno da je uočen porast broja pozitivnih na Kovid 19 među studentima i profesorima.

Od početka pandemije, registrovano je više od 321 hiljade zaraženih u kampusima, i 80 umrlih, prema podacima New York Timesa.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG