Linkovi

SAD: Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje djevojčice koja je otišla po svoju loptu


Ilustracija
Ilustracija

Muškarac iz Sjeverne Karoline, optužen da je ranio šestogodišnju djevojčicu i njene roditelje nakon što su otišli po košarkašku loptu koja se otkotrljala u njegovo dvorište, uhapšen je na Floridi, saopštile su vlasti.

Nasilje je bilo posljednje u nizu pucnjava u SAD izazvanih naizgled trivijalnim okolnostima.

Robert Louis Singletary, star 24 godine, uhapšen je u oblasti Tampe. U pritvoru je bez kaucije i u petak će biti izveden pred sud.

Šef policije okruga Gaston Stephen Zill rekao je da su nadležni tragali za Singlteryjem koji je pobjegao iz Gastonije u Sjevernoj Karolini. Bio je na uslovnoj slobodi jer je napao ženu čekićem prošle godine, a sada je optužen za ubistva u pokušaju i posjedovanje vatrenog oružja.

Zill je odbio da kaže šta je izazvalo napad, uz objašnjenje da je istraga u toku.

Međutim, komšija Jonathan Robertson rekao je da se napad dogodio nakon što su neka djeca iz komšiluka otišla da pokupe košarkašku loptu koja se otkotrljala u dvorište Singlteryja. Prema njegovim riječima, Singltery je otišao po pištolj i počeo da puca, dok su roditelji mahnito pokušavali da odvedu svoju djecu na sigurno.

Šestogodišnju djevojčicu Kinsley White pogodio je metak u lijevi obraz i zbrinuta je u bolnici i puštena na kućno liječenje.

Njen otac, koji joj je pritrčao u pomoć, upucan je u leđa. Majka djevojčice pogođena je u lakat. Vlasti kažu da je Singletaru također pucao u drugog čovjeka, ali je promašio.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG