Linkovi

Kontroverzna članica Kongresa ponovo na Twitteru poslije kratke suspenzije


Članica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin poslije obilaska pritvornog centra Otej Mesa u San Dijegu, 14. jula 2021.
Članica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin poslije obilaska pritvornog centra Otej Mesa u San Dijegu, 14. jula 2021.

Republikanska članica Predstavničkog doma Mardžori Tejlor Grin ponovo je aktivna na Twitteru, nakon što je kompanija na 12 sati blokirala njen nalog zbog tvitova kojima je prekršena politika te društvene mreže o dezinformacijama u vezi sa COVID19.

Grin je objavila da koronavirus nije opasan za ljude koji nisu gojazni i one mlađe od 65 godina, te da organizacije ne treba da prisiljavaju ljude da uzimaju vakcine "koje nije odgobrila Federalna uprava za hranu i lijekove (FDA)", te da nose maske.

U Sjedinjenim Državama u upotrebi su vakcine koje proizvode kompanije Pfizer, Moderna i Johnson & Johnson, koje su dobile dozvolu FDA za hitnu upotrebu. Nijedna od tih vakcina nije dobila punu dozvolu ali su brojne studije dokazale njihovu efikasnost Pfizer i BionTech očekuju da dobiju punu dozvolu do januara.

Po povratku na platformu, Grin je tvitovala da je kompanija "cenzurisala i narušila njenu slobodu govora", uporedivši potez Tvitera sa aktivnostima komunističke Kine.

Predsjednik Joe Biden pozvao je kompanije za društvene medije da preduzmu korake da bi suzbili dezinformacije o vakcinama.

"Preduzeli smo akciju u odnosu na nalog @mtgreenee zbog kršenja Twitter pravila, posebno politike o netačnim informacijama o COVID-19", naveo je portparol Twittera u izjavi koja je dostavljena emailom.

Grin je u video izjavi preko Facebook Livea priznala da je privremeno suspendovana na platformi, i okrivila Bidenovu administraciju da pokušava da kontroliše slobodu govora.

"Prošle nedjelje, kada je naša sekretarka za štampu rekla da Bijela kuća radi na tome da zaustavi širenje (pogrešnih informacija), zato što žele da budu oprezni i kontrolišu informacije koje se prenose o Kovidu 19 i vakcinama, zar vas to ne zabrinjava?", pitala je Grin.

Republikanska članica Predstavničkog doma i ranije je bila kritikovana zbog izjava o pandemiji. U junu se izvinila nakon što je zahtjeve za nošenje maski radi zaštite od COVID19 uporedila sa Holokaustom u kome je ubijeno 6 miliona Jevreja.

U januaru, Twitter je "zaključao" njen nalog nakon što je ušla u verbalni konflikt sa jednim državnim izbornim zvaničnikom u vezi sa tvrdnjama o krađi glasova.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG