Linkovi

Bajdenovi odali počast policajcu poginulom u odbrani Kapitola


President Joe Biden and first lady Jill Biden pay their respects to late Capitol Police Officer Brian Sicknick, who died on Jan. 7 from injuries he sustained while protecting the U.S. Capitol during the Jan. 6 attack on the building, as he lies in honor.

Američki predsjednik Joe Biden i njegova supruga Jill poklonili su se kasno u utorak Brianu Sicknicku, američkom policajcu, koji je poginuo braneći Kapitol od pro-Trumpove rulje koja je prošlog mjeseca upala u zgradu.

Sicknickovi posmrtni ostaci stigli su na Kapitol, deseci policajaca Kapitolske policije stajali su u blizini dok je njegova urna bila odnesena stepenicama do Rotonde gdje je položena za odavanje počasti.

Policija Kapitola dobila je priliku preko noći sudjelovati u ceremoniji.

Kongresni čelnici sudjelovali su u svečanoj ceremoniji dolaska, a zakonodavci će odati počast Sicknicku na ceremoniji u srijedu ujutro prije nego što njegovi posmrtni ostaci budu odneseni na nacionalno groblje Arlington.

Predsjedateljica Predstavničkog doma Nancy Pelosi i čelnik većine u Senatu Chuck Schumer izjavili su prošlog tjedna u zajedničkoj izjavi da je Sicknickovo junaštvo 6. januara "pomoglo spasiti živote, odbraniti hram naše demokratije i osigurati da Kongres ne bude preusmjeren sa naše dužnosti prema Ustavu. "

Američka policija Kapitola izjavila je u izjavi nakon napada da je Sicknick, koji je preminuo sljedeći dan, ozlijeđen "u fizičkom obračunu sa prosvjednicima".

Sicknick je u odjelu radio od 2008. godine.

On je tek peta osoba koja je u čast izložena u Rotondi Kapitola. Ostali koji su dobili tu čast su liderka građanskih prava Rosa Parks, poznati televangalist velečasni Billy Graham i policajci Capitol-a Jacob Chestnut i John Gibson, koji su poginuli braneći zgradu Capitol-a u pucnjavi 1998. godine.

XS
SM
MD
LG