Linkovi

SAD: Skoro šest miliona oboljelih od COVID19


Američke države Ajova, Severna i Južna Dakota u poslednjih dana prijavljuju porast broja slučajeva na dnevnom nivou – dok se u Montani i Ajovi beleži i porast pacijenata koji su prebačeni u bolnicu zbog posledica Kovida 19. - ilustrativna fotografija (Foto: REUTERS/Phil Noble)
Američke države Ajova, Severna i Južna Dakota u poslednjih dana prijavljuju porast broja slučajeva na dnevnom nivou – dok se u Montani i Ajovi beleži i porast pacijenata koji su prebačeni u bolnicu zbog posledica Kovida 19. - ilustrativna fotografija (Foto: REUTERS/Phil Noble)

Broj oboljelih od koronavirusa u Sjedinjenim Državama približava se broju od šest miliona, pokazuju podaci vašingtonskog Univerziteta Johns Hopkins, čime i dalje imaju najveći broj oboljelih u svijetu. Takođe, najveći broj smrtnih slučajeva od posljedica COVID19 zabilježen je u SAD – 182.000.

Uprkos tome – prema broju testiranih građana nalaze se na desetom mjestu među državama svijeta.

Američke države Ajova, Sjeverna i Južna Dakota posljednjih dana prijavljuju porast broja slučajeva na dnevnom nivou – dok se u Montani i Ajovi bilježi i porast pacijenata koji su prebačeni u bolnicu zbog posljedica COVID19.

Povećanje broja novooboljelih zabilježeno je u područjima u blizini dva univerziteta u državi Ajova u kojima je počela nastava koja nije zasnovana na daljinskom modelu. Sličan trend zabilježen je u univerzitetima širom SAD u čije kampuse su se vratili studenti.

Broj novooboljelih od koronavirusa u porastu je i u Stardžisu u Južnoj Dakoti nakon održavanja godišnjeg motoskupa na kome se okupilo više od 365.000 učesnika. Zdravstvena služba Južne Dakote saopštila je da je najmanje 88 slučajeva povezano sa održavanjem tog skupa.

Objašnjenje: Kako funkcioniraju vakcine protiv COVID19
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

Osam mjeseci nakon izbijanja globalne pandemije broj testiranih građana na COVID19 opada poslednjih nedelja.

Brojni zdravstveni zvaničnici i najmanje 33 američke države odbacile su nove smjernice za testiranje na koronavirus, koje je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa objavila prošle sedmice, da građani izloženi virusu koji nemaju simptome – možda nema potrebe da budu testirani.

Sjedinjene Države su od februara zvanično u ekonomskoj recesiji. Djelimično otvaranje ekonomije doprinijelo je smanjenju broja prijava za pomoć nezaposlenima, koji je u martu dostigao rekordnih 6.8 miliona. U nedjelji okončanoj 22. avgusta za program pomoći nezaposlenima prijavilo se 1.06 miliona građana.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG