Linkovi

SAD najavile 200 miliona dolara za Svjetsku zdravstvenu organizaciju


Američki državni sekretar Entoni (Antony) Blinken izjavio je da će SAD do kraja mjeseca uplatiti više od 200 miliona na ime obaveza Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji nakon što su poništile plan povlačenja Donalda Trumpa, objavile su svjetske agencije.

Ovo je ključni korak napred u ispunjavanju naših finansijskih obaveza kao članice WHO i odražava našu obnovljenu posvećenost obezbjeđivanju potrebne podrške WHO za vođenje globalnog odgovora na pandemiju“, rekao je Blinken na sastanku Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija o COVID-19, prenosi AFP.

Doskorašnji američki predsjednik Donald Trump (Trump) je 14. aprila prošle godine naložio svojoj administraciji da zaustavi finansiranje dok se ne preispita uloga WHO u „jako lošem upravljanju i prikrivanju širenja korona virusa".

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG