Linkovi

Ubica šestoro na rođendanu u Koloradu bio "bijesan što nije pozvan"


Policijska traka, ilustracija
Policijska traka, ilustracija

Muškarac koji je ubio svoju djevojku i još petoro ljudi na rođendanskoj zabavi u Koloradu, pa pucao u sebe, imao je problema sa "kontrolom i dominacijom u emotivnoj vezi" i bio je "bijesan što nije pozvan na rođendan", saopštila je policija.

Masovno ubistvo desilo se u Kolorado Springsu.

Ubica je identifikovan kao 28-godišnji Teodoro Macias, a jedna od žrtava je i njegova bivša djevojka Sandra Ibara Perez. Ta veza, kako je opisao šef policije Vins Niki, bila je obilježena problemima "kontrole i dominacije" sa strane Maciasa.

"U srži ovog užasnog zločina je nasilje u porodici", rekao je Niki u odgovoru na pitanje o eventualnom motivu.

Macias je upao na žurku naoružan poluatuomatskim pištoljem i počeo da puca. Na rođendanu je bilo 10 odrasilih i troje djece, koja nisu ranjena, ali su svjedočila ubistvima. Jedna odrasla osoba je prošla bez povreda.

Policija pokušava da utvrdi kako je Macias došao do oružja koje nije kupio, a djeluje da nije ni ukradeno.

Druge žrtve su uzrasta od 21 do 52 godine i identifikovane su kao Malvin Perez, Majra Ibara de Perez, Hose Gutjerez, Joana Kruz, Hose Ibara. Svi su bili članovi šire porodice Sandre Ibare Perez.

Ovo je drugo masovno ubistvo u Koloradu u periodu od dva mjeseca.

Krajem marta, u prodavnici u Bulderu, ubijeno je 10 osoba, uključujući i policajca.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG