Linkovi

Florida: Bloomberg ulaže 100 miliona dolara u Bidenovu kampanju


Michael Bloomberg na debati demokrata, dok je još učestvovao u trci za predsjedničkog kandidata
Michael Bloomberg na debati demokrata, dok je još učestvovao u trci za predsjedničkog kandidata

Michael Bloomberg, koji je na svoju neuspjelu trku za predsjedničkog kandidata Demokratske strane potrošio milijardu dolara, najavio je da će uložiti najmanje 100 miliona dolara kako bi pomogao kampanji Joe Bidena na Floridi.

Bloombergova odluka da finansira Bidenovu kampanju na Floridi donijeta je 51 dan pred predsjedničke izbore, a u ovoj saveznoj državi je tijesna trka između Bidena i Trumpa.

"Majk Blumberg pomaže u tome da se smijeni Tramp, pogotovo u državama čiji su glasovi odlučujući", rekao je njegov savjetnik Kevin Šiki i objansio da će Blumbergova donacija na Floridi omogućiti Bajdenovoj kampanji da ulaže više novca u druge ključne države, poput Pensilvanije.

Predsjednik Donald Trump na ovu vijest je reagovao na Tviteru komentarom da je "mislio da je "mini Majk" završio sa demokratama" i poručio mu da "umjesto toga spasi Njujork".

Kampanja na Floridi najskuplja je za oba kandidata jer ta država nosi 29 glasova elektora i može da odluči izbore.

Trump je 2016. dobio 113.000 glasova više na Floridi, a u međuvremenu je tamo prijavio i svoje boravište.

Istraživanja pokazuju da je Biden na Floridi trenutno u jako maloj prednosti i da u odnosu na raniji status demokrata ima veću podršku starijih, ali manju među latino populacijom.

Trumpova kampanja saopštila je da je tokom avgusta sakupila 210 miliona dolara, dok je Biden probio mjesečni rekord sa 364,5 miliona.

Predsjednik SAD je ranije rekao da je spreman da, ako treba, uloži i svoj novac u svoju kampanju.

Bloombergovi saradnici kažu da će novac uložen u Bidenovu kampanju na Floridi prvenstveno biti usmjeren na pridobijanje latino birača.

Sa druge strane, grupa "America First Action Inc" koja podržava Trumpa, najavila je da će u reklame protiv Bidena uložiti 12,7 miliona dolara.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG