Linkovi

SAD: Radnici Google-a osnovali sindikat


Logo kompanije Google (Foto: Thomson Reuters)
Logo kompanije Google (Foto: Thomson Reuters)

Više od 200 zaposlenih multinacionalne tehnološke kompanije Gugl (Google) u Sjedinjenim Državama osnovalo je radnički sindikat – saopštili su izabrani sindikalni lideri u uvodniku koji je objavio list New York Times.

Kako je ukazano u tekstu - svrha sindikalne organizacije koja nosi ime “Sindikat radnika Abecede” je da obezbijedi pošten rad bez straha od zlostavljanja, odmazde ili diskriminacije, ukazali su sindikalni lideri.

Djelujemo u skladu sa naporima da se u Googleu stvori formalna struktura za radnike”, ukazali su u tekstu sindikalni lideri – dodavši da je do sada 226 zaposlenih potpisalo sindikalne pristupnice.

"Podržavamo zaštitu radničkih prava naših zaposlenih. Kao i uvijek do sada, nastavićemo direktnu komunikaciju sa njima”, saopštila je Kara Silverstein, direktorka kadrovske službe Googlea.

Kompanija Google našla se na udaru američkog regulatora rada koji je optužio da je nezakonito ispitivala nekoliko radnika koji su potom otpušteni – zbog navodnih protesta protiv politike kompanije i pokušaja da organizuju sindikat.

Kompanija je, sa druge strane, iznijela uvjerenje da je postupila zakonito.

XS
SM
MD
LG