Linkovi

SAD: Gadafi osobno nije meta napada


SAD: Gadafi osobno nije meta napada
SAD: Gadafi osobno nije meta napada

Napadnuta administrativna zgrada u krugu rezidencije libijskog predsjednika u Tripoliju

U novom krugu zračnih udara zapadnih sila na snage odane libijskom čelniku Moamaru Gadafiju napadnuta je i administrativna zgrada u krugu rezidencije libijskog predsjednika u Tripoliju. Sjedinjene Države su priopćile da libijski čelnik osobno nije meta napada.

Američki ministar obrane Robert Gates priopćio je kako Washington očekuje da će u sljedećih nekoliko dana kontrolu nad misijom prepustiti koaliciji koju će vjerojatno predvoditi Francuzi ili Britanci ili pak NATO savez. Gates je dodao da će Sjedinjene Države biti član koalicije, ali neće imati jako istaknutu ulogu. Prvi čovjek Pentagona izjavio je to tijekom puta za Rusiju koja se protivi međunarodnim zračnim udarima.

Libijska televizija izvijestila je da su u dosadašnjim koalicijskim napadima poginule 64 osobe, među kojima ima i djece, a da je 150 ljudi ranjeno. No načelnik američkog Združenog stožera, admiral Mike Mullen, kaže da nije vidio dokaze o civilnim žrtvama. Američka vojska objavila je da su se koaliciji priključili Španjolska, Belgija, Danska i Katar koji je prva arapska zemlja koja se uključila u akciju.

XS
SM
MD
LG