Linkovi

SAD čestitaju Sloveniji na ratificiranju Sporazuma o graničnoj arbitraži s Hrvatskom


P. J. Crowley
P. J. Crowley

U priopćenju američke državne tajnice Hillary Clinton čestita se čelnicima i vladama Hrvatske i Slovenije na odluci da razriješe međusobne razlike, te prihvate arbitražu u duhu dobrosusjedskih odnosa

"Sjedinjene Države čestitaju Sloveniji na ratificiranju Sporazuma o graničnoj arbitraži s Hrvatskom“ – navodi se u priopćenju američke državne tajnice Hillary Rodham Clinton, koje je danas na tiskovnoj konferenciji u State Departmentu pročitao glasnogovornik Philip J. Crowley.

Usvajajući sporazum, narod Slovenije pomogao je da se cijela regije približi punoj europskoj integraciji – prenio je glasnogovornik. “Čestitamo čelnicima i vladama Hrvatske i Slovenije na odluci da razriješe međusobne razlike, te prihvate arbitraciju u duhu dobrosusjedskih odnosa".

Američka državna tajnica je u priopćenju izrazila uvjerenje da je arbitražni sporazum dobar za Sloveniju, dobar za Hrvatsku i dobar za cijelu regiju.

Istovremenu danas u u intervjuu zamjenika američke državne tajnice James Steinberg Glasu Amerike, također su pozdravljeni rezultati slovenskog referenduma te istaknuta važnost tog događaja za ulazak Hrvatske u Europsku uniju.

Govoreći o Bosni i Hercegovini gospodin Steinberg je rekao da Srbija sada ima vrlo pozitivnu ulogu u rješavanju problema u Bosni i Hercegovini, ali isto tako i Hrvatska, koja je, kako je istaknuo, važan glas u regiji. "Zahvalan sam hrvatskoj premijerki. Ona ima vrlo konstruktivnu ulogu ohrabrujući bosanskohercegovačke Hrvate da se uključe u procese u Bosni i Hercegovini“ – rekao je zamjenik američke državne tajnice James Steinberg u intervjuu za Glas Amerike.

XS
SM
MD
LG