Linkovi

Palmer u Podgorici: Cilj stabilna Crna Gora zaštićena od spoljnih uticaja


Cilj Sjedinjenih Američkih država ( SAD) je stabilna Crna Gora na evropskom i euro-atlantskom putu zaštićena od spoljnih uticaja, ocijenio je zamjenik pomoćnika državnog sekretara SAD Matthew Palmer tokom sastanka sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Palmer, koji je 7. jula doputovao u dvodnevnu posjetu Crnoj Gori rekao je i da je interes SAD da u partnerstvu sa Evropskom unijom (EU) doprinosi stabilnosti Zapadnog Balkana, naglasivši da je EU vrijednosni, a ne samo interesni klub, što je izazov za region na putu ka članstvu.

Crnogorski predsjednik je naglasio da su odnosi dvije države na zavidnom nivou, i iskazao zadovoljstvo najavama intenzivnijeg angažmana SAD-a u regionu, što,kako je rekao, "nas raduje jer je to dobar put da se stanje u regionu sredi i umanje maligni uticaji koji nose opasnost destabilizacije."

Đukanović je iskazao očekivanje podrške SAD regionu na putu ka EU i NATO, koji garantuju stabilnost kao preduslov razvoja.

Crna Gora će uvijek biti mali, ali pouzdan partner u savladavanju destrukcije i putu naprijed, poručio je Đukanović, uz ocjenu da se vlasti mijenjaju, ali da ne sumnja da će Crna Gora ostati na ovom putu i biti vrijedan partner u promociji stabilnosti i euroatlantskih vrijednosti na Zapadni Balkan, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Palmer će se 8.jula sastati sa drugim najvišim zvaničnicima uključujući premijera Zdravka Krivokapića i predsjednika Skupštine Aleksu Bečića.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG