Linkovi

Trumpov advokat Rudi Đulijani pozitivan na koronavirus


ARHIVA - advokat Donalda Trumpa Rudi Đulijani
ARHIVA - advokat Donalda Trumpa Rudi Đulijani

Advokat predsjednika Donalda Trumpa, Rudi Đulijani, pozitivan je na COVID19, saopštio je Trump u nedjelju.

"Rudi Đulijani, daleko najbolji gradonačelnik u istoriji New Yorka, koji neumorno radi da razotkrije najkorumpiranije izbore u istoriji, testiran je pozitivno na kineski virus", tvitovao je Trump.

Agencija AP prenosi, pozivajući se na neimenovan izvor, da je Đulijani primljen u Medicinski centar Univerziteta Džordžtaun u Washingtonu.

Đulijani je među brojnim ljudima koji su bliski Bijeloj kući, uključujući i samog Trumpa, koji su se zarazili koronavirusom.

Đulijani je prethodnih dana i nedjelja obilazio države širom zemlje da bi ubijedio republikanske članove državnih skupština da preokrenu izborni rezultat.

U četvrtak je bio u Džordžiji, gdje je tražio od republikanaca da ponište pobjedu novoizabranog predsjednika Džoa Bajdena u toj državi, nakon što je slične zahtjeve uputio u Mičigenu u srijedu i u Arizoni u ponedjeljak.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG