Linkovi

Uginuo njemački ovčar Champ, ljubimac porodice Biden


Prva dama Jill Biden sa njemačkim ovčarom Champom, januar 2021. (Foto: Reuters/White House/Adam Schultz)
Prva dama Jill Biden sa njemačkim ovčarom Champom, januar 2021. (Foto: Reuters/White House/Adam Schultz)

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden i prva dama Jill Biden saopštili su da je uginuo njihov kućni ljubimac – njemački ovčar Champ.

"Tužna srca objavljujemo da je naš voljeni nemački ovčar Champ uginuo u miru u svom domu. Bio nam je stalni pratilac tokom posljednjih trinaest godina koga je obožavala čitava porodica", navedeno je u saopštenju predsjedničke porodice.

Bidenovi su objavi ukazali da mu se zdravlje posljednjih mjeseci pogoršavalo, ali da bi uprkos tome, svaki put kada bi ušli u prostoriju u kojoj se nalazio – Champ mahao repom i umiljavao se.

"Želio je svuda da provodi vrijeme sa nama i sve je bivalo bolje kada je bio uz nas. Obožavao je na kraju dana da odmara sa nama pored vatre, boravi na pojedinim sastancima ili se sunča u bašti Bijele kuće", navedeno je u saopštenju.

U ranijem dobu, kako su ukazali, volio je da se juri sa njihovim unucima u bašti njihovog doma u Delawareu ili da se igra sa lopticama za golf.

"Tokom najsretnijih ili pak tužnih dana bio je uz nas i pokazivao razumijevanje za naše emocije i osjećanja. Volimo našeg dragog i dobrog momka koji će nam zauvijek nedostajati", saopštili su Joe i Jill Biden.

Arhiv - Major (L) i Champ (D) na južnom travnjaku Bijele kuće, mart 2021.
Arhiv - Major (L) i Champ (D) na južnom travnjaku Bijele kuće, mart 2021.

Nakon inauguracije sa porodicom Biden su u predsjedničku rezidenciju, Bijelu kuću, došla i njihova dva ljubimca – Major i Champ.

Champ je uz njih bio od 2008. dok su vlasnici Majora postali 2018.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG