Linkovi

Biden apeluje da se nose maske i primjenjuje fizičko distanciranje


Joseph Biden izabrani predsjednik Sjedinjenih Država (Foto: REUTERS/Jonathan Ernst)
Joseph Biden izabrani predsjednik Sjedinjenih Država (Foto: REUTERS/Jonathan Ernst)

Džozef Bajden, izabrani predsjednik Sjedinjenih Država, saopštio je da je njegov tim osnovao tijelo - savjetodavni odbor, čiji je zadatak borba i sprovođenje mjera protiv pandemije koronavirusa.

Bajden je u obraćanju građanima Amerike apelovao na njih da nose zaštitne maske, koje je označio najdjelotvornijom zaštitom protiv pandemije koronavirusa, od kojeg je u SAD-u oboljelo deset miliona ljudi.

Maska nije politički stav već dobar način da se nosimo sa pandemijom. To nije stvar neudobnosti već prilika da nam život ponovo postane normalan. Nije važno da li se uvek slažemo za koga smo glasali. Amerikanci smo i naša zemlja se nalazi pred prijetnjom. Prevaziđimo razlike – to je ono što karakteriše patriote. Možda mislite da potez pojedinca ne doprinosi mnogo – ali se kroz istoriju pokazalo suprotno. Ne postoji ništa što ne možemo da ostvarimo ako djelujemo zajedno. Zato, nosimo maske i krenimo na posao”, rekao je obraćanju izabrani američki predsjednik Džozef Bajden.

Poručio je i da se, kako je formulisao, neće štedjeti da učini sve što je moguće protiv pandemije kada bude potvrđen kao predsjednik.

Da otvorimo ekonomiju i škole. Pratićemo savjete stručnjaka i savjetodavni odbor koji osnivamo slijediće njihove zaključke”, ukazao je Bajden. Podvukao je da se radi o krizi koja pogađa sve građane.

Izbori su završeni i stranačke razmirice treba da ostavimo sa strane. Potrebno je da povučemo važne poteze kako bismo izašli iz krize, a to je nošenje maski i fizičko distanciranje, što i jesu uputstva Centara za kontrolu bolesti i zaraze (CDC). Nosite maske kako bismo spasili živote. Ne republikanske ili demokratske – već živote Amerikanaca. Tako možete spasiti radnika prodavnice u koju idete, učiteljicu vašeg djeteta, tako neko može spasiti i vaš život”, rekao je Bajden.

Novoizabrani predsjednik je građane pozvao na primjenu i poštovanje tih mjera dok, kako je rekao, za koronavirus ne bude pronađen lijek – bezbjedna vakcina za koju je obećao da će biti dostupna svim građanima.

XS
SM
MD
LG