Linkovi

Na albumu "Rubber Soulive" sastav Soulive izvodi pjesme Beatlesa


Na albumu "Rubber Soulive" sastav Soulive izvodi pjesme Beatlesa
Na albumu "Rubber Soulive" sastav Soulive izvodi pjesme Beatlesa

Ovaj je album inspiriran koncertom iz 2009.godine, u kojem su svirali samo glazbu Beatlesa. Gitarist Eric Krasno kaže da je nakon toga bend odlučio otići korak dalje: snimiti čitav album s pjesmama ovog legendarnog sastava, birajući njima najomiljenije pjesme i dodajući im svoj specifičan 'Soulive zvuk'

Njujorški trio Soulive, s Nealom Evansom na orguljama, njegovim bratom Alanom na bubnjevima, te Ericom Krasnom na gitari, obratio je jedan mali dio repertoara The Beatlesa na svom albumu “Rubber Soulive,” dajući pjesmama poput klasika Lennona i McCathneya, “Help,” svoj poznati fusion ritam.

Soulive je u projekt krenuo s namjerom da snimi album s materijalom iz vremena takozvane Britanske invazije, 60-ih godina prošlog stoljeća, no umjesto toga odlučili su se usredotočiti na Beatlese, budući da su upravo oni stvorili neke od najpoznatijih skladbi tog vremena, uključujući i remek djelo Georgea Harrisona, “Something.”

Soulive je postigao značajne uspjehe od kada su izdali svoj prvi album 1999. godine. Kao predgrupa za Rolling Stonese, Dave Matthews Band i Johna Mayera, trio je privukao veliki broj obožavatelja, nakon čega je uslijedio i ugovor s jednom od vodećih diskografskih kuća, a u deset sljedećih godina, izdali su osam vrlo dobro primljenih albuma, te postali jedan od najboljih američkih jam sastava. Bubnjar Alan Evans priznaje da trio nikada nije imao jednu određenu formulu uspjeha, i dodaje da se ponose činjenicom da su svaki put kad bi ušli u studio na snimanje, radili nešto drugačije.

Ovaj je album inspiriran koncertom iz 2009.godine, u kojem su svirali samo glazbu Beatlesa. Gitarist Eric Krasno kaže da je nakon toga bend odlučio otići korak dalje: snimiti čitav album s pjesmama ovog legendarnog sastava, birajući njima najomiljenije pjesme. Dodaje da su odabrali one koje se najbolje uklapaju u njihov vlastiti ritam, kao i one kojima su mogli dodati specifičan Soulive zvuk.

XS
SM
MD
LG