Linkovi

Ryan Gosling u filmu "The Ides of March" - mogući kandidat za Oskara


Ryan Gosling u filmu "The Ides of March," trileru o suvremenoj američkoj politici
Ryan Gosling u filmu "The Ides of March," trileru o suvremenoj američkoj politici

Ryan će sljedećeg mjeseca proslaviti svoj 31. rođendan. Trenutno radi na snimanju drame “The Gangster Squad,” čija je radnja smještena u Los Angelesu 1950-ih godina prošlog stoljeća

S 30 godina, Ryan Gosling izgradio je prilično zavidnu hollywoodsku karijeru, u različitim ulogama u filmovima - od romantičnih pa do akcijskih. Ovaj glumac rođen u Kanadi ove bi godine mogao biti nominiran za Oskara.

U novoj političkoj drami “The Ides of March,” Ryan Gosling tumači lik menadžera političke kampanje predsjedničkog kandidata kojeg glumi George Clooney, koji je ujedno i redatelj filma. Kada ih upitate zašto su odabrali određene uloge, većina glumaca odgovori da ih je privuklo nešto u tom liku. No, Gosling je imao nešto drugo na umu:

"Ovu sam ulogu prihvatio djelomično i zbog toga da se bolje informiram o politici. Jer, morate provesti neko vrijeme pripremajući se za ulogu. Dakle, istražujete i učite, i dobijete pristup ljudima koje u protivnom nikada ne biste mogli sresti, naročito kad je George Clooney dio projekta. Dakle, pristup tom svijetu i mogućnost boljeg informiranja, to je ono što me privuklo."

Film “Ides of March” izašao je neposredno nakon filma “Drive” u kojem Ryan tumači lik odbjeglog vozača.

"Već dugo vremena želim glumiti pozitivnog junaka, no sve dobre uloge već su otišle drugim glumcima. Stoga sam odlučio da bih mogao sam stvoriti jednog super-junaka, i to smo pokušali u filmu “Drive.”"

Njegova je gluma već pokrenula govorkanja o mogućoj nominaciji za Oskara. Ryan je već bio u sličnoj situaciji. Naime, bio je nominiran za Oskara za najbolju mušku ulogu prije pet godina, za film “Half Nelson,” u kojem tumači lik učitelja koji je ovisnik o drogama. Ryan je rođen i odrastao u Torontu, a talent za glumu otkrio je vrlo rano.

Još kao dijete nastupao je u programu “New Mickey Mouse Club,” zajedno s budućim zvijezdama poput Britney Spears, Christine Aguilere i Justina Timberlakea. Uslijedilo je desetljeće manjih uloga, a njegov je veliki uspjeh došao 2004. godine, nastupom u romantičnoj melodrami “The Notebook.”

Ryan je nedavno privukao pozornost javnosti, nakon što je izjavio da će se možda povući iz glume. Kaže da se ustvari radi o još jednom fenomenu na kojeg se mora priviknuti, a to je da se njegove riječi uzmu izvan konteksta u kom su izrečene.

"Ono što sam ja zapravo rekao bilo je sljedeće – glumim već od 12. godine i, premda se u ovom trenutku osjećam vrlo produktivno i kreativno i radim na mnogim filmovima, ne znam koliko dugo će taj osjećaj potrajati. Možda uskoro presuši. Ne mogu zamisliti da se ovim poslom bavim zauvijek. A to je puno drugačije nego reći da odlazim u mirovinu."

Ryan će sljedećeg mjeseca proslaviti svoj 31. rođendan. Trenutno radi na snimanju drame “The Gangster Squad,” čija je radnja smještena u Los Angelesu 1950-ih godina prošlog stoljeća.

XS
SM
MD
LG