Linkovi

Oko 7500 ekstremističkih web sajtova djeluje iz Rusije


Oko 7500 ekstremističkih web sajtova djeluje iz Rusije
Oko 7500 ekstremističkih web sajtova djeluje iz Rusije

Ruski savezni zakon o medijima već je dopunjen kako bi se omogućilo da sajtovi budu tretirani kao i masmediji pod određenim okolnostima

Ruski ministar unutarnjih poslova Rašid Nurgalijev rekao je da oko 7 tisuća 500 ekstremističkih web sajtova djeluje u Rusiji. Do ovih njegovih izjava došlo je tijekom sastanka međuagencijskog ruskog povjerenstva za borbu protiv ekstremizma u gradu Habarovsku. Ruski je ministar izjavio da bi trebalo razviti mjere kako bi se ograničile aktivnosti takvih internetskih sajtova. Nurgalijev je dodao da je ruski savezni zakon o medijima već dopunjen kako bi se omogućilo da web sajtovi budu tretirani kao i drugi masmediji pod određenim okolnostima.

Po njegovim, riječima, mediji istovremeno mogu igrati pozitivnu ulogu u odgovoru na terorizam. Ruski ministar unutarnjih poslova Rašid Nurgalijev također je rekao da oko 10 većih vjerskih sekti djeluje u Rusiji. Dodao je da to predstavlja posebnu zabrinutost jer članovi sekti često napuštaju svoje obitelji, prekidaju društvene veze i čine nasilne zločine. Ministar unutarnjih poslova je naglasio potrebu da se nadgledaju njihove aktivnosti i da ih se sprječava u vršenju zločina.

XS
SM
MD
LG