Linkovi

Rusija zahvalna CIA-i za sprječavanje napada u Sankt Peterburgu


Ruski predsjednik Vladimir Putin
Ruski predsjednik Vladimir Putin

Kremlj je saopštio da je američka Centralna obavještajna agencija (CIA) pružila ruskim vlastima informacije koje su pomogle da se osujeti niz bombaških napada planiranih u Sankt Peterburgu.

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin pozvao predsjednika Trampa da mu se zahvali za informacije koje je pružila CIA.

Rusija je navela da su te informacije bile dovoljno značajne za rusku bezbjednosnu službu da pronadje osumnjičene koji su planirali smaoubilačke bombaške napade u subotu, na dva vijeka staru Kazansku katedralu i ostale objekte.

Moskva je navela da je Putin zatražio od američkog lidera da prenese njegovu zahvalnost Centralnoj obavještajnoj agenciji i da bi Rusija predala informacije koje bi evantualno saznala o mogućim terorističkim napadima na SAD, kao što je to činila u prošlosti.

Telefonski razgovor dvojice lidera je bio njihov drugi razgovor u četiri dana.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG