Linkovi

Ruski teniseri neće moći na Wimbledon


Ruski teniser Danil Medvedev možda neće igradi na ovogodišnjem Wimbledonu.
Ruski teniser Danil Medvedev možda neće igradi na ovogodišnjem Wimbledonu.

Ruskim i bjeloruskim teniserima teniserima neće biti dozvoljeno učešće na teniskom turniru u Wimbledonu, saopštio je Teniski klub Engleske - organizator prestižnog međunarodnog sportskog događaja.

"Uviđamo koliko je to teško za pojedince koje pogađa, žao nam je što će ispaštati zbog poteza lidera ruskog režima", poručio je u saopštenju Ian Hewitt , predsjednik Teniskog kluba koji organizuje turnir.

Takva zabrana sa turnira isključila drugog tenisera svijeta Danila Medvedeva i osmog na svijetu Andreja Rubleva da se takmiče. Anastasija Pavličenkova , 15. na svijetu, također ne bi mogla da učestvuje.

Nadležni organi u oblasti tenisa zabranili su ruskim i bjeloruskim sportskim timovima da se takmiče zbog invazije na Ukrajinu. Individualnim sportistima je učešće dozvoljeno, ali ne pod imenom Rusije, niti ruskom zastavom.

Kremlj: Zabrana neprihvatljiva

Kremlj je saopštio da su navodi o zabrani učešća ruskim teniserima na Wimbledonu neprihvatljivi i da će naškoditi turniru.

"S obzirom na to da je Rusija jaka u tenisu, posljedice će snositi takmičenje. Neprihvatljivo je sportiste prativi taocima političke krize. Nadam se da igrači zbog ovoga neće biti manje spremni", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG