Linkovi

Ruski teniseri neće moći na Wimbledon


Ruski teniser Danil Medvedev možda neće igradi na ovogodišnjem Wimbledonu.
Ruski teniser Danil Medvedev možda neće igradi na ovogodišnjem Wimbledonu.

Ruskim i bjeloruskim teniserima teniserima neće biti dozvoljeno učešće na teniskom turniru u Wimbledonu, saopštio je Teniski klub Engleske - organizator prestižnog međunarodnog sportskog događaja.

"Uviđamo koliko je to teško za pojedince koje pogađa, žao nam je što će ispaštati zbog poteza lidera ruskog režima", poručio je u saopštenju Ian Hewitt , predsjednik Teniskog kluba koji organizuje turnir.

Takva zabrana sa turnira isključila drugog tenisera svijeta Danila Medvedeva i osmog na svijetu Andreja Rubleva da se takmiče. Anastasija Pavličenkova , 15. na svijetu, također ne bi mogla da učestvuje.

Nadležni organi u oblasti tenisa zabranili su ruskim i bjeloruskim sportskim timovima da se takmiče zbog invazije na Ukrajinu. Individualnim sportistima je učešće dozvoljeno, ali ne pod imenom Rusije, niti ruskom zastavom.

Kremlj: Zabrana neprihvatljiva

Kremlj je saopštio da su navodi o zabrani učešća ruskim teniserima na Wimbledonu neprihvatljivi i da će naškoditi turniru.

"S obzirom na to da je Rusija jaka u tenisu, posljedice će snositi takmičenje. Neprihvatljivo je sportiste prativi taocima političke krize. Nadam se da igrači zbog ovoga neće biti manje spremni", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

XS
SM
MD
LG