Linkovi

Ruski i bjeloruski teniseri mogu na US Open, ali pod neutralnom zastavom


Ruski teniser Danil Medvedev, koji je prošle godine osvojio US Open, pobjedivši u finalu Novaka Đokovića, moći će da brani titulu. (Foto: AFP/Kena Betancur)
Ruski teniser Danil Medvedev, koji je prošle godine osvojio US Open, pobjedivši u finalu Novaka Đokovića, moći će da brani titulu. (Foto: AFP/Kena Betancur)

Teniski savez SAD (USTA) saopštio je da će dozvoliti pojedincima iz Rusije i Bjelorusije da se takmiče na Otvorenom prvenstvu SAD, koje počinje krajem augusta u New Yorku, ali samo pod neutralnom zastavom.

U saopštenju se podsjeća da je USTA, koji je vlasnik i organizator US Opena, zajedno sa ostalim grand slamovima, Međunarodnom teniskom federacijom (ITF), Udruženjem teniskih profesionalaca (ATP) i Ženskom teniskom asoscijacijom (WTA), prethodno osudio i nastavlja da osuđuje neisprovociranu i nepravednu invaziju Ukrajine, koju je izvršila Rusija.

"USTA, zajedno sa ovim drugim entitetima, podržao je suspenziju ruskog i bjeloruskog teniskog saveza iz ITF-a, a samim tim i iz svih svih međunarodnih timskih takmičenja, a podržava i direktivu da teniseri iz tih zemalja moraju da igraju pod neutralnom zastavom kada se takmiče izvan međunarodnih ekipnih takmičenja", navodi se u saopštenju i dodaje:

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG