Linkovi

Ruski video prikazuje komandanta za kojeg Ukrajina tvrdi da ga je ubila


Komandant ruske Crnomorske flote viceadmiral Viktor Sokolov salutira tokom ceremonije u Sevastopolju, Krim, 27. septembra 2022.
Komandant ruske Crnomorske flote viceadmiral Viktor Sokolov salutira tokom ceremonije u Sevastopolju, Krim, 27. septembra 2022.

Rusija je u utorak objavila video na kojem se vidi adm Viktor Sokolov, komandant ruske Crnomorske flote, dan nakon što je Ukrajina tvrdila da ga je ubila u raketnom napadu.

Sokolov je prikazan na video snimku dok je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao sa grupom komandanata.

Nije jasno kada je video snimljen.

Ukrajinske specijalne snage saopštile su u utorak da "razjašnjavaju informaciju" nakon što je Rusija objavila svoj video "sa navodno živim Sokolovim ".

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov rekao je za CNN u utorak da Sokolov ne bi trebao biti na Krimu jer je to područje ukrajinske teritorije koju je okupirala Rusija.

„Dakle, ako je mrtav, dobra je vijest za sve da nastavljamo da deokupiramo našu teritoriju“, rekao je Umerov.

Ukrajinske specijalne snage saopćile su u ponedjeljak da je Sokolov među poginulima u prošlosedmičnom raketnom napadu koji je pogodio sjedište ruske crnomorske flote u krimskoj luci Sevastopolj.

Neke informacije za ovaj izvještaj stigle su od AP-a, agencije Frans pres i Reutersa

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG