Linkovi

Rusija: Slanjem tenkova Zapad se direktno uključuje u rat u Ukrajini


Konvoj ruskih oklopnih vozila u oblasti Volnovahe, mart 2022.
Konvoj ruskih oklopnih vozila u oblasti Volnovahe, mart 2022.

Rusija je saopštila da su obećane isporuke američkih i njemačih tenkova Ukrajini dokaz da se Evropljani i SAD sve više uključuju u konflikt.

Kremlj je tako prvi put regovao na potvrdu SAD i Njemačke da će poslati Ukrajini desetine dvojih borbenih tenkova, u ratu protiv Rusije.

"Konstantno čujemo izjave iz evropskih prijestolnica i Washingtona da slanje različitih tipova oruža, ne znači miješanje tih zemalja u konflikt u Ukrajini. Mi se kategorički sa tim ne slažemo i u Moskvi vidimo sve što alijansa radi kao direktno miješanje u sukob, i to je sve veće", rekao je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Predsjednik SAD Joe Biden kazao je da slanje tenkova u Ukrajinu nije poruka prijetnje Rusiji i da su tenkovi potrebni Ukrajincima kako bi poboljšali manevarske sposobnosti na terenu.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG