Linkovi

Rusija poslala S-400 na vojnu vježbu u Srbiju


Military vehicles and equipment, parts of the S-400 air defense systems, are seen on the tarmac, after they were unloaded from a Russian transport aircraft, at Murted military airport in Ankara, July 12, 2019.
Military vehicles and equipment, parts of the S-400 air defense systems, are seen on the tarmac, after they were unloaded from a Russian transport aircraft, at Murted military airport in Ankara, July 12, 2019.

Zajednička taktička vježba sa bojnim gađanjem raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit 2019" održava se na teritoriji Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Rusija je poslala divizion raketnog sistema S-400 na vojnu vježbu koja se održava u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Prema izvještajima ruskih medija, ovo je prvi put da se ovaj sistem šalje na vježbu u nekoj stranoj zemlji.

Ministarstvo je saopštilo i da je poslata baterija "Pancir S" koja će takođe u Srbiji prvi put učestvovati u okviru obuke u inostranstvu, prenio je Reuters pozivajući se na Ria novosti.

Vježba će se realizovati u rejonu aerodroma "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović" na Batajnici i na poligonu "Pasuljanske livade", uz angažovanje i ostalih jedinica iz sastava Ratnog vazduhoplovstva i protvvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije sa bojevim gađanjem raketnih jedinica, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Cilj vježbe je obrazovanje i upotreba zajedničke grupacije PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije u protivvazduhoplovnoj odbrani teritorije i snaga vojske od izviđanja i dejstva neprijatelja iz vazdušnog prostora, kao i obučavanje i uvježbavanje komandi i jedinica za pripremu i izvođenje operacije PVO.

Rukovodilac vježbe je komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva RV i PVO brigadni general Tiosav Janković.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG