Linkovi

Vođa ruske opozicije u bolnici, sumnja se da je otrovan


In this photo taken on Saturday, March 29, 2020, Russian opposition activist Alexei Navalny, center left, and his wife Yulia, take part in a march in memory of opposition leader Boris Nemtsov in Moscow, Russia. Russian opposition leader Alexei…

Bez svijesti i na respiratoru.

Glasnogovornica ruskog opozicijskog lidera Alekseja Navalnog rekla je da je on hospitaliziran nakon što su ga otrovali.

Kira Yarmysh objavila je na društvenim medijima da se 44-godišnji Navalny razbolio dok je u četvrtak letio iz sibirskog grada Tomsk u Moskvu. Avion je hitno slETIO u Omsk, a Navalny je prevezen u bolnicu. Rekla je da je bez svijesti i da je stavljen na respirator.

Ruska novinska agencija TASS kaže da je Navalny u ozbiljnom stanju, citirajući glavnog ljekara u bolnici.

"Pretpostavljamo da je Alexi otrovan nečim pomiješanim s njegovim čajem", napisala je Yarmysh na svom Twitter nalogu. „Ljekari kažu da se toksin brže apsorbovao kroz vruću tečnost.“

Yarmysh je uporedila slučaj sa incidentom iz prošle godine, kada se razbolio dok je služio kratku zatvorsku kaznu, te je prebačen u bolnicu. Liječnik je rekao svojoj supruzi da je pretrpio akutnu alergijsku reakciju koja je mogla rezultirati trovanjem nepoznatom kemikalijom.

Navalny je žestoki kritičar predsjednika Vladimira Putina koji je više puta hapšen i zatvaran zbog organiziranja antivladinih protesta. Osnovao je i neprofitnu zakladu čiji je cilj razotkrivanje vladine korupcije.

XS
SM
MD
LG