Linkovi

Rusija oborila dva drona u blizini Moskve


Muškarac i dijete voze se električnim skuterom duž nasipa rijeke Moskve, a u pozadini je katedrala Hrista Spasitelja u Moskvi 6. avgusta 2023.
Muškarac i dijete voze se električnim skuterom duž nasipa rijeke Moskve, a u pozadini je katedrala Hrista Spasitelja u Moskvi 6. avgusta 2023.

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je dvije bespilotne letjelice koje su se kretale ka Moskvi, saopštile su u srijedu ujutro, 9. avgusta ruske vlasti, usred porasta takvih napada na glavni grad Rusije.

Napad je uslijedio dva dana pošto je u dva ruska raketna napada poginulo devet osoba u Pokrovsku, na istoku Ukrajine.

"Iznad teritorije Moskovskog regiona osujećen je pokušaj napada bespilotnih letjelica, koji je predvodio Kijev", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Dodaje se da je protivvazdušna odbrana uništila dva drona i da u tom osujećenom napadu nije bilo poginulih niti je pričinjena materijalna šteta.

Prema riječima gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanina, jedna od naprava je oborena u oblasti Domodedova, južno od Moskve, a druga u oblasti autoputa Minsk, zapadno od Moskve.

Obje bespilotne letjelice su pokušale da uđu u Moskvu, dodao je Sobjanin.

Moskva i njen region, koji se nalazi na više od 500 kilometara od ukrajinske granice, već su bili na meti napada dronovima, podsjeća Agencija Frans Press (AFP).

Rusija je pokrenula invaziju u Ukrajinu u februaru 2022., a od juna mjeseca Ukrajina je u kontraofanzivi.

XS
SM
MD
LG