Linkovi

Rusi slučajno bombardovali svoj grad blizu Ukrajine


Krater u Belgorodu posle eksplozije.
Krater u Belgorodu posle eksplozije.

Ruski supersonični ratni avion Suhoj-34 slučajno je u četvrtak uveče ispalio projektil na grad Belgorod u blizini Ukrajine. U eksploziji su povrijeđene tri osobe.

Na video snimku sa lokacije vide se gomile betona na ulici, nekoliko oštećenih automobila i zgrada sa polomljenim prozorima.

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov objavio je tokom noći vanredno stanje i rekao da se na jednoj od glavnih ulica nalazi krater veličine 20 metara.

Oštećena su četiri automobila i četiri stambene zgrade, dodao je on.

„Hvala Bogu da nema mrtvih”, rekao je Vjačeslav Gladkov u izjavi za Telegram i dodao da je jedna stambena zgrada evakuisana tokom noći.

Tas je prenio rusko Ministarstvo odbrane - da je supersonični borbeni avion Su-34 slučajno ispalio municiju.

„Dok je avion vazduhoplovnih snaga Suhoj Su-34 letio iznad grada Belgoroda, došlo je do slučajnog ispuštanja avio municije“, navodi se u saopštenju.

Belgorodska oblast je jedan od dijelova južne Rusije gdje su već eksplodirala skladišta oružja i municije od kako je počeo rat u Ukrajini.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG