Linkovi

Rusi nastavljaju sa napadima na Harkov i Mariupolj


Mariupolj
Mariupolj

U lučkom gradu Mariupolju, koji je maltene konstantno bombardovan od početka rata, i dalje se nalazi 160.000 civila koji su bez hrane, vode, struje.

"Humantarna situacija je sve gora. Više od 160.000 ljudi nema struju, sredstva za komunikaciju, lijekove, grijanje, vodu. Ruske snage su spriječile dostavu humanitarne pomoći kako bi pojačale pritisak na odbranu da se preda", saopštila je britanska obavještajna služba.

Iz Mariupolja nije moguće organizovano evakuisati civile, pa oni odlaze sopstvenim automobilima ili pješke, na ličnu odgovornost.

Zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk izjavila je da se otvara drugih 11 humanitarnih koridora za evakuaciju civila.

Ruska vojska povukla se iz oblasti Kijeva i preorijentisala na jug i istok. Harkov, na sjeveroistoku, je i dalje pod vatrom, saopštio je ukrajinski Generalštab.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG