Linkovi

Diskografska kuća Rounder Records proslavila 40. rođendan


Diskografska kuća Rounder Records proslavila 40. rođendan
Diskografska kuća Rounder Records proslavila 40. rođendan

Kuća Rounder Records poznata je diljem svijeta po svojim izdanjima bluegrassa, folka, alternativnog rocka i južnjačkog bluesa, stoga su na gala koncertu nastupali slavni glazbenici tih žanrova - Mary Chapin Carpenter, Alison Krauss, Robert Plant, Minnie Driver i mnogi drugi

Kada je riječ o slavljenju značajnih godišnjica, diskografska kuća Rounder Records spada u prvu klasu. Slijedi prilog o gala koncertu u čast 40. rođendana te tvrtke, koji je bio proslavljen prošlog listopada na jednoj od najslavnijih pozornica svijeta.

Ne događa se često da na istom koncertu nastupa toliko veliki broj velikih zvijezda, dobitnika ukupno više od 50 Grammy nagrada. Legenda banjoa, Bela Fleck sâm ima 11!. Na pozornici glasovite dvorane Grand Ole Opry u Nashvilleu također je nastupila glumica i pjevačica Minnie Driver - na proslavi 40. rođendana diskografske kuće Rounder Records, poznate diljem svijeta po svojim izdanjima bluegrassa, folka, alternativnog rocka i južnjačkog bluesa.

Za Rounder Records snima i niz glazbenika iz Louisiane, od kojih neki spadaju u najbolje izvođače cajun glazbe, zaydeca, bluesa i boogie-woogieja – to su, recimo, Marcia Ball i Buckwheat Zydeco, pa onda The Balfa Brothers, James Booker te sastav The Dirty Dozen Brass Band. Ovom su se prilikom na pozornici našli i 'kraljica soula iz New Orleansa' Irma Thomas, klavirist Henry Butler, te zvijezde zydeco glazbe Nathan and the Zydeco Cha Chas.

Na koncertu su nastupile i Mary Chapin Carpenter i Alison Krauss. Novo objavljeni album i video s proslave Rounder Recordsa sadrži i prijašnje nastupe pjevačice Madeleine Peyroux, komičara Stevea Martina, te duet Alison Krauss i Roberta Planta, koji su za tu priliku otpjevali, između ostalih pjesama, i njihov hit Rich Woman.

XS
SM
MD
LG