Linkovi

Mitt Romney: "Neću deportirati ilegalne imigrante"


Hispanici su ključna grupa glasača koje nastoje privući i Mitt Romney i predsjednik Obama.

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney kaže da njegova politika, ako bude izabran, neće pozivati na deportaciju ilegalnih imigranata.

Romney je to izjavio u sinoćnjem intervjuu za tv mrežu na španskom jeziku Univision u Miamiu na Floridi.

Neću izdvajati ljude I deportirati ih, već ćemo uspostaviti stalno rješenje. Za razliku od predsjednika, ako ja budem predsjednik, ispunjavaću svoja obećanja I provešću imigracionu reformu koja će riješiti to pitanje, rekao je Mitt Romney.

On je dodao da se njegova kampanja odnosi na 100% stanovništva u Americi, I da je zabrinut za sve njih.

Ova kampanja znači pružanje pomoći ljudima kojima je ona potrebna, I u ovim trenucima, siromašnima je potrebna pomoć da se izvuku iz siromaštva, a onima srednje klase je potrebna pomoć jer se njihovi prihodi smanjuju već četiri godine, kaže Mitt Romney.

On je u Miamiu održao okupljanje za glasače Hispanike, što je ključna grupa glasača koje nastoje privući I on I predsjednik Obama. Romnija su kritizirali I demokrate I republikanci jer je na privatnom događaju prikupljanja fondova u maju rekao da su gotovo polovina glasača koji podržavaju predsjednika Obamu žrtve ovisne o vladinim povlasticama, I da on neće brinuti za njih. Tu tajno snimljenu izjavu je u ponedjeljak objavio liberalni magazin Mother Jones.
XS
SM
MD
LG