Linkovi

Dennis Rodman opet u posjeti Pyongyangu


Umirovljeni američki košarkaš Dennis Rodman se nalazi u Sjevernoj Koreji po drugi puta ove godine, medjutim, odbio je izjaviti da li je na njegovom rasporedu posjete toj zemlji i nastojanje da se na slobodu pusti zatočeni Amerikanac korejskog porijekla .
Prije nego je danas sletio na aerodrom u PyongYangu, Rodman je izjavio za novinare da se nada da se opet sastane sa, kako je rekao, svojim prijateljem , liderom Sjeverne Koreje Kim Jong Un-om, a tijekom svoje tzv. turneje košarkaške diplomacije.

Ekstravagantni Rodman je prošlog februara imao susret licem u lice s sjevernokorejskim liderom , a tijekom tog posjeta on je Kim Jong Una nazvao prijateljem do kraja života.

Prošle nedjelje je Rodman izjavio za internet magazin Huffington Post da će definitivno svoj novi posjet PyongYangu iskoristiti da zamoli sjevernokorejskog lidera da na slobodu pusti zatočenog američkog misionara Kenneth Bae-a koji služi kaznu od 15 godina robije.

Medjutim, danas Rodman nije htio govoriti o tome, dodajući kako nije ništa obećao kada je u pitanju oslobadjanje Bae-a.

Posjet Dennisa Rodmana Sjevernoj Koreji dolazi u vrijeme kada je vlada u PyongYangu povukla ranije upućeni poziv višem američkom izaslaniku Robertu Kingu, i to zbog, kako je navedeno, američko-južnokorejskih vježbi prošli mjesec.
XS
SM
MD
LG