Linkovi

Roditelji Melanije Trump dobili američko državljanstvo


Viktor i Amalija Knavs, roditelji Melanije Trump
Viktor i Amalija Knavs, roditelji Melanije Trump

Roditelji prve dame SAD Melanije Trump Viktor i Amalija Knavs zvanično su postali američki državljani nakon polaganja zakletve u New Yorku, saopštio je njihov advokat.

Michael Wildes​ je rekao da su Melanijini roditelji za državljanstvo aplicirali sami, a nije precizirao da li ih je sponzorisala prva dama. Za televiziju ABC je prokomentarisao da su “Knavsovi prošli isti proces kao i milioni onih koji apliciraju za državljanstvo”.

Ipak, mjere obezbjeđenja na licu mjesta su bile drugačije jer je federalnu zgradu u kojoj su roditelji Melanije Trump polagali zakletvu čuvala policija.

Predsjednik Donald Trump je inače protiv spajanja imigrantskih porodica – procesa koji podrazumijeva da osoba koja legalno živi u SAD može da bude sponzor članovima svoje porodice koji žele tu da se dosele.

Trumpov argument je bio da će takozvana “lančana migracija” teroristima omogućiti da uđu u SAD, što je često pominjao i na Twitteru i u svom govoru o stanju nacije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG