Linkovi

Rod Stewart: “Fly Me To The Moon: The Great American Songbook, Volume 5”


Rod Stewart: “Fly Me To The Moon: The Great American Songbook, Volume 5”
Rod Stewart: “Fly Me To The Moon: The Great American Songbook, Volume 5”

Rod Stewart, koji je nekoć rasprodavao koncerte pjevajući rock and roll, opisuje svoju ljubav za glazbu "velike američke pjesmarice" kao ovisnost

Rod Stewert počeo je sa svojim Grammyijem nagrađenim serijalom “Songbook” 2002. godine, s albumom “It Had To Be You: The Great American Songbook”, koji je bio toliko popularan da je u sljedeće tri godine, svake godine izdavao po jedan album klasične pop glazbe. 2006. godine, vratio se u vode klasičnog rocka, nakon čega je usljedio njegov nedavni album kojim odaje počast soul glazbi 60-ih I 70-ih.

Rod Stewart, koji je nekoć rasprodavao koncerte pjevajući rock and roll, opisuje svoju ljubav za glazbu velike američke pjesmarice kao ovisnost. Kaže da mu pruža nepresušan izvor pjesama, te da mu nikada nije problem naći odličan materijal.

Odličnog materijala ne nedostaje ni na njegovom novom albumu “Fly Me To The Moon: The Great American Songbook, Volume 5”, na kom se, između ostalog našao i lagani aranžman skladbe Harolda Arlena i Johnnyija Mercera, “The Old Black Magic”. Njegov hrapavi glas omekšao je s godinama, što se može uočiti i u ovoj skladbi.

Repertoar Roda Stewerta nastavlja rasti sa “I’ve Got The World On A String”. Tijekom godina, ovu su skladbu otpjevali mnogi glazbenici, od Louisa Armstronga, i Franka Sinatre, do Celine Dion i Tonyija Bennetta.

Rod Stewart sljedeći će mjesec održati osam koncerata u Las Vegasu, a početkom sljedeće godine planira krenuti na turneju.

XS
SM
MD
LG