Linkovi

Albumon Band of Joy Robert Plant vraća se svojim glazbenim počecima


Albumon Band of Joy Robert Plant vraća se svojim glazbenim počecima
Albumon Band of Joy Robert Plant vraća se svojim glazbenim počecima

Davno prije nego sto je osnovao legendarnu rock grupu Led Zeppelin, pjevač Robert Plant bio je član blues sastava Band of Joy

Davno prije nego sto je osnovao legendarnu rock grupu Led Zeppelin, pjevač Robert Plant bio je član blues sastava Band of Joy. Sada, 40 godina kasnije, on je objavio novi album s najnovijom postavom tog sastava, medju kojima su uvaženi kantautori Darell Scott i Patty Griffin.

Robert Plant, kojemu su 62 godine, danas pjeva nešto mekšim glasom nego dok je bio u sastavu Led Zeppelin. Na svojem novom albumu on kombinira s jedne strane, tradicionalni i blues grass zvuk s albuma Raising Sand koji je snimio s folk glazbenicom Alison Krauss koji je nagradjen Grammyem te, s druge strane, raznolike stilove country, rock i folk glazbe. Tu je i obrada hita iz šezdesetih teksaške r’n’b pjevačice Barbare Lynn pod naslovom You Cant Buy My Love, koja je nastala kao odgovor na skladbu Beatlesa Cant Buy Me Love. Plant ju je snimio u rockabilly aranžmanu, s prizvukom countrya.

Album Band of Joy producirali su Robert Plant i gitarist Buddy Miller, koji je bio vodja pratećeg sastava na turneji Rasing Sand Planta i Allison Krauss. Miller takodjer pjeva na nekoliko pjesmama, ukljucujuci Falling in Love Again, koju je prvotno snimila soul grupa iz Chicaga The Kelly Brothers. Za svoj album Plant i Miller su tu skladbu obradili u stil gospel glazbe.

Na albumu Band of Joy ne nalaze se samo obrade skladbi opskurnih američkih sastava. Plant i Miller su za njega napisali i nekoliko novih skladbi, uz podršku članice sastava Patty Griffin. Na albumu takodjer su zastupljene legende britanskog folk rocka Richard i Linda Thompson s skladbom House of Cards, u nešto izmijenjenoj verziji.

XS
SM
MD
LG