Linkovi

Republikanski kongresmen koji je glasao za opoziv Trumpa odustao od reizbora


ARHIVA - Kongresmen Adam Kinzinger tokom obraćanja novinarima 12. maja 2021. (Foto: AP/Amanda Andrade-Rhoades)
ARHIVA - Kongresmen Adam Kinzinger tokom obraćanja novinarima 12. maja 2021. (Foto: AP/Amanda Andrade-Rhoades)

Kongresmen Adam Kinzinger, jedan od nekoliko republikanaca koji su glasali za opoziv tadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trumpa, saopštio je da se neće ponovo kandidovati na izborima za Kongres 2022.

Zakonodavac iz Ilinoisa, koji se takođe usprotivio rukovodstvu stranke tako što se pridružio komisiji Predstavničkog doma koja istražuje upad u Kapitol 6. januara ove godine, žalio se na podjelu nacije u poruci koju je objavio na svom Twitter nalogu.

"Ne mogu da se usredsredim i na reizbor za Kongres i na širu borbu na nacionalnom nivou", rekao je Kinzinger u video snimku na Twitteru.

Kinzinger je posljednji od republikanskih zakonodavaca koji su odlučili da odustanu od reizbora, pošto se 10 republikanaca pridružilo demokratama u glasanju za opoziv republikanskog predsjednika Trumpa zbog podsticanja svojih pristalica da napadnu Capitol. Trump, prvi američki predsjednik u istoriji koji je dva puta opozvan, naknadno je oslobođen u Senatu SAD.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG