Linkovi

Republikanac Joe Walsh ušao u predsjedničku trku protiv Trumpa


Joe Walsh, bivši kongresmen i sadašnji radio voditelj (arhivska fotografija)
Joe Walsh, bivši kongresmen i sadašnji radio voditelj (arhivska fotografija)

Bivši republikanski kongresmen i sadašnji radio voditelj, konzervativac Joe Walsh drugi je protivkandidat Donaldu Trumpu na unutarpartijskim izborima republikanaca za predsjedničku nominaciju.

Walsh je kritikovao Trumpa, koji i dalje ima veliku podršku unutar stranke, i nazvao ga "siledžijom koji je nepodoban za predsjedničku funkciju".

"Kandidovao sam se jer je on nepodoban i neko mora da mu stane na put", rekao je Walsh za emisiju "ABC This Week".

"On je siledžija i kukavica i neko mora to da kaže. Kladim se da ima mnogo republikanaca koji misle kao i ja, ali se boje da to i kažu", rekao je Walsh.

Joe Walsh je nekadašnji član Predstavničkog doma iz Ilinoisa, a tamo je izabran kao kandidat tvrdog krila republikanaca 2010. U Kongresu je bio do 2012. kada se vratio u Chiucago i postao radio voditelj.

Ko će još od republikanaca protiv Trumpa?

Donald Trump
Donald Trump

Bivši guverner države Massachusetts​ William Weld​ je do sada bio jedini republikanac koji je pokušao da se kandiduje protiv Trumpa, ali za sada nije dobio dovoljnu podršku da održi kandidaturu.

Nekadašnji guverner Južne Karoline Mark Sanford takođe je rekao da će razmotriti kandidaturu protiv Trumpa zbog rasta fiskalnog duga.

Bilo koji republikanac da se kandiduje protiv Donalda Trumpa imaće težak zadatak, jer prema istraživanju Reutersa i Ipsosa Trump ima podršku 87 odsto članova Republikanske partije.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG