Linkovi

Mormonska vjera ušla u republikansku predsjedničku utrku


Mormonska vjera ušla u republikansku predsjedničku utrku
Mormonska vjera ušla u republikansku predsjedničku utrku

Utjecajni evangelički svećenik podržao Ricka Perrya za kandidata a mormone Mitta Romneya i Jona Huntsmana nazvao članovima sekte

U središte republikanske predsjedničke kampanje ušla je mormonska vjera. Evangelički pastor i vođa jedne velike kongregacije Robert Jeffers na summitu vjerskih konzervativaca javno je podržao guvernera Teksasa Ricka Perrya za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke.

Istodobno, za kandidate Mitta Romneya i Jona Huntsmana, koji su mormoni, rekao je da su članovi sekte. "Po mom mišljenju, mormonska vjera je sekta, a kad bi republikanski predsjednički kandidat bio mormon, onda bi to dalo vjerodostojnost toj sekti".

Perry je prihvatio podršku tog pastora, a na njegov komentar o Mormonskoj crkvi nije se obazirao. Bivši guverner Massachusettsa, Mitt Romney pokušao se izdići iznad pitanja vjere. "Otrovni rječnik ne pomaže našem cilju. Nemojmo dopustiti da bilo kakva agenda suzi našu viziju ili nas razjedini".

No ova kontroverza ponovno ukazuje na veliki problem koji Romney i drugi mormoni imaju u nekim republikanskim krugovima. Evo što o tome misli Bryan Fisher iz Udruge Američka obitelj. "Sljedeći predsjednik Sjedinjeih Država treba biti čovjek iskrene, autentične i istinske kršćanske vjere".

Drugi republikanski predsjednički kandidati Herman Cain, Michele Bachman i Rick Santorum nisu se htjeli izjasniti po ovom pitanju.

XS
SM
MD
LG