Linkovi

SAD: Rekordan broj novootvorenih radnih mjesta u travnju


No, stopa nezaposlenosti porasla je na 9,9 posto kao posljedica vala dobrih ekonomskih vijesti jer se više od 800 tisuća nezaposlenih Amerikanaca, koji su digli ruke od traženja posla, ponovno prijavilo uredima za zapošljavanje

Američka ekonomija stvorila je 290 tisuća novih radnih mjesta u travnju, najviše u protekle četiri godine. To je više od predviđanja ekonomista koji su prognozirali da će u travnju biti otvoreno 230 tisuća radnih mjesta.

Unatoč povoljnim podacima stopa nezaposlenosti porasla je na 9,9 posto. Kako se pojašnjava, to je ironična posljedica vala dobrih ekonomskih vijesti jer se više od 800 tisuća nezaposlenih Amerikanaca, koji su digli ruke od traženja posla, ponovno prijavilo u urede za zapošljavanje.

Najviše novih radnih mjesta otvoreno je u sektorima proizvodnje i građevinarstva.

Ovo je četvrti mjesec zaredom da je došlo do rasta broja novih radnih mjesta i velika promjena od stotina tisuća poslova koji su se gasili svakog mjeseca na vrhuncu ekonomske krize u Sjedinjenim Državama. Novi podaci idu u prilog predsjedniku Obami i demokratima koji se natječu za nove mandate u Kongresu.

XS
SM
MD
LG