Linkovi

Desetoro poginulih u prevrtanju kosovskog autobusa u Hrvatskoj


Mjesto saobraćajne nesreće na auto-putu pored Slavonskog Broda, u kojoj je autobus kosovskih registarskih tablica izletio sa puta, na mapi Hrvatskog autokluba, 25. jula 2021.
Mjesto saobraćajne nesreće na auto-putu pored Slavonskog Broda, u kojoj je autobus kosovskih registarskih tablica izletio sa puta, na mapi Hrvatskog autokluba, 25. jula 2021.

Desetoro ljudi je poginulo, a više desetina je povrijeđeno kada je autobus kosovskih oznaka sletio s kolovoza kod Slavonskog Broda, na auto-putu u Hrvatskoj, saopštila je brodsko-posavska policija.


"Tokom uviđaja, policija je utvrdila da se radi o autobusu kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka i da je, prema trenutno dostupnim informacijama, poginulo deset osoba, dok je više desetina prevezeno na pružanje ljekarske pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu", rekao je portparol brodsko-posavske policije Damir Brezić, prenosi Hrvatska radio-televizija, nakon što je prethodno bilo javljeno da je riječ o autobusu sa makedonskim tablicama.

Brezić je rekao da je situacija i dalje veoma teška i da je više povrijeđenih u životnoj opasnosti. Prema izvještajima s terena, hitna pomoć i dalje prevozi povređene u bolnice.

Načelnik saobraćajne polciije Slavonski Brod Franjo Galić rekao je novinarima da je policija primila dojavu o nesreći u 6.20 sati i da je na mjestu događaja utvrđeno da se radi o autobusu na redovnoj liniji Frankfurt-Priština.

O nesreći preko Tvitera oglasio se i premijer Hrvatske Andrej Plenković:

Saobraćaj je prekinut između čvorova Slavonski Brod zapad i istok u smjeru Beograda i preusmjeren na obilazne pravce.

Vozač "na trenutak zaspao"

Zamjenik opštinskog državnog pravobranioca Slavko Pranjić nakon izvršenog uviđaja na mjestu nesreće, rekao je da se "prema do sada utvrđenim činjenicama, radi o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolovoza", prenio je Index.hr.

Potvrdio je informacije o 10 smrtno stradalih i 23 teško i lakše povređenih ljudi.

Vozač je zatečen na licu mjesta i uhapšen je, kazao je.

"Uhapšen je pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da nije koristio za kretanje prometnu traku, već je došlo do slijetanja", rekao je Pranjić. "Kazao je da je na trenutak zaspao", dodao je.

Autobus je, nastavio je, saobraćao na relaciji Frankfurt-Priština, auto-prevoznika Deva turs sa sjedištem u Prištini.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG