Linkovi

Razvode se Bill i Melinda Gates


Melinda i Bill Gates tokom TV intervjua 2019.
Melinda i Bill Gates tokom TV intervjua 2019.

Milijarderi i filantropi Bill i Melinda Gates, osnivači jedne od najvećih svjetskih humanitarnih fondacija, objavili su da se razvode poslije 27 godina braka, ali najavljuju nastavak saradnje u filantropskom radu.

U zajedničkom saopštenju, oni konstatuju da je njihova bračna zajednica "nepopravljiva", ali da su se dogovorili kako će podijeliti materijalna sredstva. Detalji nisu objavljeni.

Bill Gates, 65-godišnji osnivač Microsofta i Melinda Gates, stara 56 godina, vjenčail su se u januaru 1994. na Havajima.

"Više ne vjerujemo u to da možemo da napredujemo kao par. Molimo za našu i privatnost članova naše porodice dok se navikavamo na novi život", piše u saopštenju.

Zahtjev za razvod podnijet je pošto je njihovo najmlađe od troje djece napunilo 18 godina.

Gatesovi ostaju da rade zajedno u fondaciji osnovanoj 2000.

Fondacija Billa i Melinde Gates jedna je od najmoćnijih na svijetu u domenu globalnog javnog zdravlja, a u prethodnim decenijama dala je više od 50 milijardi dolara za borbu protiv bolesti i siromaštva.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG