Linkovi

Zvaničnici u Kaliforniji: 34 žrtve požara na brodu


Agenti FBI i pripadnici Obalske straže na mjestu nesreće u Južnoj Kaliforniji
Agenti FBI i pripadnici Obalske straže na mjestu nesreće u Južnoj Kaliforniji

Zvaničnici u Kaliforniji saopštili su da su 34 osobe stradale nakon izbijanja požara na ronilačkom brodu blizu obale južnog dijela te savezne države, i da je obustavljena potraga za preživjelima.

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci 20 žrtava, 11 žena i 9 muškaraca, saopštio je šerif okruga Santa Barbara Bil Braun. On je dodao da ekipe pokušavaju da stabilizuju brod koji se nalazi na dubini od 18 metara, prije nego što ronioci mogu da izvade tijela ostalih 14 žrtava.

Požar je izbio na ronilačkom brodu "Konception", koji je bio usidren blizu ostrva Santa Kruz. Pet od šest članova posade je uspjelo da pobjegne u čamcu, dok su putnici bili zarobljeni u potpalublju.

Očevici navode da se čulo više eksplozija, ali vlasti ističu da je još prerano govoriti o uzroku požara. Šerif okruga Santa Barbara rekao je u ponedjeljak da su u požaru možda eksplodirale boce sa kiseonikom.

Nacionalna uprava za bezbjednost u saobraćaju saopštila je da je poslala tim inženjera i stručnjaka za požare da istraže nesreću.

Na brodu je bilo ukupno 33 putnika i šest članova posade, kada je požar izbio u 3:15 u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu. Istražitelji su saopštili da je sa broda poslije požara brzo upućen poziv za pomoć.

Na audio snimku, koji je objavila Obalska straža, može da su čuje kako muškarac traži pomoć i govori da ne može da diše.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG