Linkovi

Raskidi ugovora sa popularnim voditeljima na Fox News i CNN


Taker Karlson, voditelj Fox News Foto: AP/Richard Drew
Taker Karlson, voditelj Fox News Foto: AP/Richard Drew

Fox News objavio je u ponedeljak da su "dogovorili sporazumni raskid ugovora" sa Takerom Karlsonom, popularnim i kontroverznim voditeljem, manje od nedelju dana nakon što je ta kablovska mreža postigla poravnanje u tužbi u vezi sa izvještavanjem o izborima 2020.

Mreža je navela u saopštenju da je poslednja emisija Takera Karlsona emitovana u petak.

"Zahvaljujemo mu na radu na našoj mreži, kao voditelju, a prije svega na svemu što je doprinio", navodi se u saopštenju mreže.

Karlson je postao najpopularije TV lice Foxa nakon što je zamijenio Bila O'Rajlija u najgledanijem terminu 2016. Često je bio na meti medija zbog kontroverznih stavova, od čega je najnovije emitovanje snimaka upada u Kapitol, u cilju minimiziranja posljedica nasilnog napada.

I dalje ne postoji objašnjenje iz Foxa, zašto je Karlson otišao. Karlson nije odgovorio na poruku AP za komentar.

Sa druge strane, CNN je otpustio dugogodišnjeg voditelja Dona Lemona, kako je sam napisao na Tviteru, dodajući da je šokiran tim potezom i da nije direktno informisan o prekidu radnog odnosa.

"Jutros me je agent obavijestio da mi je prekinut ugovor sa CNN, šokiran sam. Nakon 17 godina na CNN, mislio da sam da bi uprava mogla da ima toliko pristojnosti da me makar lično obavijesti. Ni u jednom momentu nisam imao nikakav nagovještaj da neću biti u mogućnosti da nastavim da radim posao koji sam volio na ovoj mreži", naveo je Lemon.

CNN je saopštio u odvojenoj izjavi da su se Lemon i mreža razišli. Ni u toj izjavi nema razloga zašto je Lemon dobio otkaz. CNN je takođe dodao da je Lemonu data šansa da se sastane sa menadžmentom te kablovske mreže ali da se umjesto toga on oglasio na svom Tviter nalogu, te da je njegova verzija događaja "netačna".

Lemon je bio oštro kritikovan ranije ove godine kada je, tokom diskusije o starosti političara u jutarnjem programu, rekao da 51-godišnja predsjednička kandidatkinja Republikanske stranke Niki Hejli "nije u najboljim godinama". Prema njegovom mišljenju, žena u najboljim godinama je ona u 20-im, 30-im, a možda i 40-im.

Zbog toga je jedno vrijeme bio skinut s jutarnjeg progama CNN-a.

Hejli je u ponedeljak tvitovala: "Veliki dan za žene svugdje".

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG