Linkovi

Rand Paul prvi senator pozitivan na koronavirus


Senator Rand Paul (Foto: Reuters)
Senator Rand Paul (Foto: Reuters)

Američki senator Rand Paul objavio je da je bio pozitivan na testu na koronavirus, čime je postao prvi senator kome je potvrđeno to oboljenje respiratornih organa.

Na profilu njegove društvene mreže objavljeno je da nije imao simptome, kao i da nije bio u kontaktu sa osobama za koje je bilo poznato da su nosioci virusa. Ukazao je da se testirao iz predostrožnosti zbog čestih putovanja i boravka na raznim događajima.

Takođe, senator Mitt Romney​ objavio je da je dobio preporuku da se samoizoluje pošto je bio u Paulovom društvu prethodnih dana. Romney je rekao da će se testirati-uprkos tome što nema simptome koronavirusa.

Isto je sugerisano i senatoru Mike Leeu koji je, međutim, ukazao da se neće testirati na koronavirus.

Dvojica članova Predstavničkog doma Mario Diaz-Balert i Ben McAdams​ u srijedu su dobili pozitivne rezultate testa, i prvi su članovi Kongresa koji su oboljeli od te respiratorne bolesti.

Objava senatora Randa Paula bila je na meti kritičara na društvenim mrežama, imajući u vidu da mnogi građani SAD-a nisu u mogućnosti da se testiraju na koronavirus, pošto im predstavnici zdravstvenog sistema ukazuju da je to moguće učiniti ukoliko imaju simptome ili su bili u društvu osobe za koju je poznato da je nosilac virusa.

Centri za kontrolu bolesti objavili su da se u Sjedinjenim Državama očekuje proširenje testnih kapaciteta.

XS
SM
MD
LG