Linkovi

Autor filma žali zbog pogibija, ali se ne kaje što je film napravio


Scena iz filma Innocence of Muslims
Scena iz filma Innocence of Muslims
Čovjek koji kaže da je autor kontroverznog amaterskog filma je danas govorio za Glas Amerike, preciznije, za dio američkog medjunarodnog emitiranja nazvanog Radio Sawa, na arapskom jeziku.

On je izjavio da njegovi sunarodnjaci, Arapi, moraju konačno naučiti da demonstriraju na miran način kada se s nečim ne slažu. On je takodjer dodao da su navodi kako je američka vlada umiješana u stvaranje ovog filma, apsolutno smiješna, da Amerika nema ništa s filmom, i da ljudi drugdje ne razumiju da u Americi vlada ne utječe na medije, umjetnost i slično.

Novinari radio Sawe kažu da je intervjuirani odbio potvrditi identitet, ali dodaju da je izvor koji ih je povezao s ovim čovjekom, istog identificirao kao 55. godišnjeg egipatskog Kopta po imenu Nakoula Basseley Nakoula, koji živi u Californiji, i koji je nedavno izašao iz zatvora zbog ilegalnih novčanih transakcija.

U samom početku se mislilo da je autor, Sam Bacile, izraelski židov koji živi u Americi, medjutim jedan od konsultanata na filmu je potvrdio da se radilo samo o pseudonimu.

Nakoula je izjavio da je ožalošćen pogijama ambasadora Stevensa i drugih u Benghaziju, ali je dodao da ne žali što je napravio film.
XS
SM
MD
LG