Linkovi

Pastor Jones: Nema nikakvih prosvjeda, nikakvog paljenja Kurana


Pastor Terry Jones, lider jedne male crkvene zajednice na Floridi, je izjavio da njegova kongregacija nikada vise nece ni pokusati organizirati skup na kojem bi se palile kopije Kurana.

Pastor Jones, koji je imao kontroverzni plan da spali kopije Kurana danas, na devetu godisnjicu teroristickih napada na New York i Washingotn, je otputovao u New York, i kao gost u emisiji TV mreze NBC, izjavio da je samim planom uspio prikazati svijetu koliko je opasan , kako je naglasio, onaj najradikalniji elemenat Islama.

Pastor jones je danas otputovao u New York, kako bi se sastao s imamom koji stoji iza plana izgradnje islamskog centra u neposrednoj blizini Nulte tacke, Feisalom Raufom, medjutim, do susreta nije doslo.

Americki predsjednik Barack Obama je nekoliko puta rekao kako bi spaljivanje kopija Kurana ugrozilo americke vojnike u Afghanistanu, kao i americke gradjane u inostranstvu. Predsjednik je glasno pozvao na vjeruku toleranciju , i rekao kako Amerika nije u ratu sa Islamom, nego teroristickim organizacijama koje su izopacile tu vjeru.

XS
SM
MD
LG