Linkovi

Putin: Rusija testirala novo nuklearno oružje


Prenos obraćanja Vladimira Putina
Prenos obraćanja Vladimira Putina

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je, u govoru o stanju nacije, da je ruska vojska testirala novo nuklearno oružje, uključujući i krstareću raketu za koju tvrdi da ima neograničeni domet i da može da probije svaki antiraketni odbrambeni sistem.

Ruski predsjednik je rekao da je, uz krstareću raketu neograničenog dometa, Rusija testirala i novu interkontinentalnu balističku raketu dužeg dometa nego što su bile prethodne.

Putin je govorio i o stopi siromaštva u Rusiji koju će, tvrdi, smanjiti u prvoj polovini svog narednog mandata. Istakao je i značaj tehnološkog napretka, kao i poboljšanja zdravstvenog sistema i infrastrukture.

Putin se obratio naciji uoči predsjedničkih izbora 18.marta, gdje se očekuje da će osvoji još jedan šestogodišnji mandat.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG