Linkovi

Tri žrtve pucnjave u Illinoisu, napadač u pritvoru


Policija na mjestu napada u Rockfordu, u Illinoisu, 26. decembar 2020. (Foto: Scott P. Yates/Rockford Register Star via AP)
Policija na mjestu napada u Rockfordu, u Illinoisu, 26. decembar 2020. (Foto: Scott P. Yates/Rockford Register Star via AP)

Vlasti u američkoj državi Illinois podigle su u nedjelju optužnicu protiv vojnika sa Floride za pucnjavu u jednoj kuglani, u kojoj su ubijene tri osobe, dok su tri povrijeđene.

Državni tužilac okruga Winnebago​ J. Hanley​ saopštio je da je 37-godišnji Duke Webb optužen po tri tačke za ubistvo i za ubistvo prvog stepena, nakon pucnjave u subotu veče u gradu Rockford.

Webb je priveden ubrzo nakon incidenta, saopštio je u nedjelju na konferenciji za novinare šef policije Rovkforda Dan O’Shea​.

“Uvjeren sam da su policajci, koji su bili na mjestu napada, spriječili dalje nasilje", rekao je on.

Šef policije je dodao da su žrtve muškarci, stari 73, 65 i 69 godina, ali ih nije identifikovao. Takođe je naveo da je 14-godišnji dječak upucan u lice i prebačen u bolnicu u Madisonu u stabilnom stanju, a da je 16-godišnjoj devojčici povrijeđeno rame i da je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći.

U bolnici je i 62-godišnji muškarac sa višestrukim prostrijelnim ranama i u kritičnom je stanju.

U kuglani je bilo oko 25 ljudi u vrijeme pucnjave, ali se većina sakrila ili je pobjegla. Osumnjičeni je, kako je navela policiija, pokušao da sakrije oružje prije hapšenja, ali je priveden bez većeg incidenta.

Prema izvještajima lokalnih medija, 2020. godina je bila najsmrtonosnija po broju ubistava u Rockfordu, gradu sa oko 170.000 stanovnika, oko 130 kilometara udaljenom od Chicaga. Ove godine je ubijeno 35 osoba u tom gradu, čime je oboren prethodni rekord od 31, 1996. godine.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG