Linkovi

Pucnjava u školi u Denveru, ranjena dva člana nastavničkog vijeća


Učenik srednje škole koga je policija identifikovala kao 17-godišnjeg Austina Lylea pobegao je sa mjesta pucnjave ubrzo poslije događaja. (Foto: AP/David Zalubowski)
Učenik srednje škole koga je policija identifikovala kao 17-godišnjeg Austina Lylea pobegao je sa mjesta pucnjave ubrzo poslije događaja. (Foto: AP/David Zalubowski)

Policija u Denveru traga za srednjoškolcem koji je pucao i ranio dvoje članova osoblja škole dok su ga pretresali tražeći oružje u okviru plana školske bezbjednosti koji se primjenjuje u slučajevima djece koja su ranije ispoljavala problematično ponašanje.

Učenik srednje škole koga je policija identifikovala kao 17-godišnjeg Austina Lylea pobjegao je sa mjesta pucnjave ubrzo poslije događaja.

"Za konkretnog učenika je važio bezbjednosni plan da je svakog dana na početku škole morao da bude pretresen", rekao je šef policije Denvera Ron Thomas na konferenciji za novinare.

Ni policija ni škola nisu otkrili zbog kog konkretnog ponašanja bezbjednosni protokol važi za Lylea.

Jedan od ranjenih je u kritičnom stanju, drugi je u stabilnom, naveo je šef policije Thomas. Zvaničnici kažu da oba člana nastavničkog vijeća pripadaju administrativnom osoblju i odvedeni su u obližnje bolnice.

Srednja škola, koja se nalazi nedaleko od centra grada i blizu prometne ulice koja prolazi kroz cijeli grad, odmah je zatvorena, a policija je obavljala istragu. Nije jasno da li je do pucnjave došlo unutar ili ispred škole.

Početkom mjeseca đaci su pobjegli sa časa i marširali do Capitola države Colorado, zahtijevajući oštriju kontrolu nošenja oružja, nakon što je jedan učenik ubijen dok je sjedio u kolima pored škole

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG