Linkovi

Najmanje pet žrtava pucnjave u redakciji lokalnog lista u Marylandu


Policija ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija lista "Capital Gazette" u Anapolisu, Marylandu, 28. jun 2018.
Policija ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija lista "Capital Gazette" u Anapolisu, Marylandu, 28. jun 2018.

Najmanje petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko povrijeđeno u pucnjavi u redakciji lokalnog lista u prijestolnici Marylanda, Anapolisu.

Osumnjičeni za napad na zaposlene dnevnika "Capital Gazette" je uhapšen, trenutno ga ispituje policija, a motiv još nije poznat.

Novinar Phill Davis tvitovao je da je napadač pucao na zaposlene kroz staklena vrata redakcije.

"Ništa nije toliko užasavajuće kao kada čujete kako neko puca na ljude dok se krijete ispod stola, a zatim čujete kako napadač puni oružje", tvitovao je Davis.

Kasnije je u intervjuu naveo da je redakcija "izgledala kao ratna zona" i da su se mnogi krili ispod stola, kada je napadač prestao da puca. "Ne znam zašto je stao", rekao je Davis

Pucnjava se za sada tretira kao lokalni incident koji nije povezan sa terorizmom, saopštile su lokalne vlasti. Na licu mjesta su i agenti Federalnog istražnog biroa.

Policija je poslije incidenta pretraživala zgradu, provjeravajući da li u njoj ima eksploziva ili dodatnih osumnjičenih.

Guverner Marylanda Larry Hogan naveo je u saopštenju da je "očajan zbog tragedije", dok je o pucnjavi informisan i predsjednik Donald Trump. Portparolka Bijele kuće Lindsay Waters saopštila je da su "naše misli i molitve uz pogođene".

U znak predostrožnosti, pojačane su mjere bezbjednosti ispred većih medija u Baltimoru i New Yorku. Vlasnik lista "Capital Gazette" je medijska grupa Baltimore sun.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG